WELCOME TO IKHRAH.COM
KEBURUKAN EVOCUT - Bahaya Produk Tiruan Di Pasaran

 

KEBURUKAN EVOCUT TIRUAN

AWAS! AMARAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

Bahaya Produk EVOCUT TIRUAN Di Pasaran

DIPERCAYAI Mengandungi Racun Berjadual

 

 

Penjualan produk kecantikan dan makanan kesihatan tiruan semakin berleluasa di pasaran tempatan sehingga mengakibatkan kesan sampingan kepada pengguna.

 

Terdapat banyak produk palsu di pasaran yang jelas tidak bermutu, mengandungi bahan berbahaya dan label dipalsukan yang boleh membahayakan nyawa pengguna. 

 

Perbuatan sesetengah peniaga / pemborong yang TAMAK tanpa rasa bersalah menjual produk tiruan tetapi menggunakan jenama tulen di pasaran memang tidak asing lagi di negara ini.

 

Produk EVOCUT juga tidak berkecuali!!

 

 

 

 

Baru-baru ini Produk EVOCUT yang dipercayai tiruan telah dikesan memasuki pasaran terutama dijual dengan HARGA YANG SANGAT MURAH di marketplace seperti LA**D* & SH**P**. 

 

Ini merupakan perbuatan yang sangat tidak bertanggungjawab oleh sesetengah peniaga yang hanya memikirkan keuntungan tanpa mempedulikan nyawa pelanggan

 

Produk palsu ini wujud kerana peniaga haram mahu mengaut keuntungan berdasarkan keyakinan pengguna terhadap produk EVOCUT tulen yang sudah teruji keberkesanannya. 

 

Walaubagaimanapun, masalah ini sedikit sebanyak juga berpunca daripada sikap pengguna yang gemar membeli produk murah sehingga meningkatkan penawaran produk palsu berkenaan di pasaran.

 

Disebabkan EVOCUT TIRUAN yang dijual harga yang terlalu murah menyebabkan pengguna rela diperdaya dan akhirnya memberi kesan buruk terhadap kesihatan mereka sendiri. 

 

Perhatian khusus amat perlu perlu diberikan terhadap ancaman berleluasa oleh produk palsu dan tidak bermutu ini agar tidak sewenang - wenangnya dijual di pasaran & memperdayakan pengguna.

 

AWAS!!

PENGAMBILAN PRODUK EVOCUT TIRUAN adalah SANGAT BAHAYA!

SANGAT TIDAK BERBALOI! 

INGIN BERJIMAT SEDIKIT, TETAPI UNDANG PELBAGAI PENYAKIT KRONIK

 

 

KEBURUKAN EVOCUT TIRUAN

 • Produk EVOCUT tiruan mungkin mengandungi bahan aktif yang berbahaya yang boleh membawa kepada kematian.
 • Seseorang mungkin akan mengalami kesan sampingan, kesan alahan atau memburukkan lagi keadaan penyakitnya secara yang tidak dijangkakan. 
 • Jika produk TIRUAN tersebut tidak mempunyai bahan aktif maka seseorang itu tidak akan mendapat sebarang kesan yang positif apabila mengambilnya. 
 • Kebanyakan produk tiruan biasanya mengandungi sukatan bahan kimia berlebihan dos, sekali gus boleh menjejaskan kesihatan pengguna. 
 • Kajian bersama Kementerian Kesihatan mendapati lambakan produk tiruan ini mengandungi bahan yang boleh mengundang penyakit seperti radang kulit, ketidakstabilan hormon, kegagalan buah pinggang dan sakit perut.

 

Produk palsu boleh menyebabkan kematian kerana ia berkemungkinan tinggi mengandungi bahan berbahaya seperti merkuri, arsenik, kadmium atau plumbum. Bahan ini boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang dan membawa maut.

 

Tambahan pula, produk berkenaan mungkin dihasilkan di premis tidak berlesen yang tidak menyediakan persekitaran yang bersih seperti yang ditetapkan oleh pihak berkuasa.

 

 

 

Bagaimana untuk mengenali EVOCUT tiruan / palsu :

 • Berperisa selain dari perisa mangga (EVOCUT ORIGINAL berperisa MANGO). Ada Laporan yang menyebut yang produk TIRUAN EVOCUT berperisa Blackcurrent
 • Tidak mempunyai kesan seperti yang diharapkan selepas makan berbotol - botol 
 • Mungkin ada sedikit kesan tetapi bukan kesan yang dikehendaki / dijangkakan
 • Pembungkusan yang tidak ditutup dengan rapi (‘sealed’) atau telah dibuka. 
 • Labelnya tidak dicetak secara jelas dan maklumatnya yang tidak lengkap
 • Keadaan fizikal dan rasa lain daripada biasa. 

 

Bagaimana untuk mengelak dari membeli EVOCUT tiruan / palsu :

 • Hanya beli dari agen/stokis EVOCUT yang sah
 • BERHATI - HATI jika dapati produk yang ditawarkan dengan harga yang tidak masuk akal murah dari produk original
 • Jangan beli dari kedai sebarangan. 
 • Jangan beli yang dijual ditepi jalan. 
 • Berhati-hati dengan packaging yang mempunyai pembungkusan dan label yang tidak jelas dan tidak betul. 
 • Periksa dan baca label pada pembungkusan dan kertas sisipannya. 

 

NASIHAT KEPADA PARA PELANGGAN

Adalah dinasihatkan kepada para pelanggan supaya:

 • Tidak membeli atau menggunakan Produk Tiruan / Disyaki Tiruan dipasaran yang selalunya dijual pada harga yang murah dipasaran (seperti di SH**P**, LA**D* & lain-lain) berbanding produk original. Sekiranya ada pengguna yang sedang menggunakan produk tiruan @ disyaki tiruan, pengguna perlu menghentikan penggunaan produk tersebut dengan serta merta dan mendapatkan rawatan segera sekiranya bimbang dengan kesihatan mereka.
 • Pengguna disarankan agar segera berjumpa dengan doktor. Menghentikan pengambilan bahan bahaya seperti steroid (bahan aktif selalunya terdapat dalam produk tiruan) tanpa pengawasan perubatan yang betul boleh menyebabkan tanda-tanda pengunduran (withdrawal) yang serius seperti keletihan, kekeliruan dan tekanan darah rendah, terutamanya apabila produk telah diambil selama lebih dari beberapa minggu.
 • Sentiasa berhati-hati sewaktu membeli ubat-ubatan, produk kesihatan dan kosmetik untuk mengelakkan bahaya yang mungkin timbul apabila menggunakan produk tidak berdaftar dan kosmetik tidak bernotifikasi.

 

 


 

HATI - HATI KETIKA MEMBELI

JANGAN GADAIKAN NYAWA & KESIHATAN DIRI ANDA DENGAN PRODUK TIRUAN

INGAT! NYAWA & KESIHATAN ANDA TIADA GALANG GANTINYA !!!

 

 

Ingin Mendapatkan EVOCUT 100% ORIGINAL? 

 

Ops Nanti Dulu!

Selain Itu, Biar Kami Terangkan Kenapa Anda Perlu Membeli Dari kami Hari Ini!

 

1. Produk yang dijual adalah 100% ORIGINAL daripada HQ Evo Nutrition. Kami bagi jaminan 100% bahawa produk yang dijual tulen & kami akan membayar ganti rugi  2 KALI GANDA jika dapat dibuktikan kami menjual produk tiruan.

 

2. Kami akan memberikan khidmat nasihat & guide step by step untuk membantu anda menguruskan badan dengan betul & berkesan. Setiap pembelian disertakan buku manual mengandungi maklumat lengkap cara & tips untuk kurus  Anda juga akan disertakan link & boleh join group telegram untuk sesi coaching 

 

3. Anda boleh merujuk kepada kami untuk mendapatkan JAMINAN PULANGAN WANG 100% jika anda tidak mengalami sebarang penurunan berat badan setelah mengambil EVOCUT!  (Tawaran ini tidak sah untuk pembelian melalui marketplace seperti LAZADA & SHOPEE dimana anda TIDAK KENAL dengan siapa anda berurusan. Ini akan menyukarkan anda untuk berurusan)

 

4. Syarikat kami adalah trusted seller dan boleh dipercayai serta dikenali ramai. Adalah mustahil & tidak berbaloi untuk kami menipu dalam urusniaga dengan setiap pelanggan.

 

 

KLIK LINK KAT BAWAH UNTUK KAMI BANTU

Klik link LOGO DIBAWAH

 

Untuk Pembelian Secara Manual melalui Whatsapp:

Klik link LOGO DIBAWAH

 

DIJAMIN 100% ORIGINAL